Énidő, ahogy még nem gondoltál rá: kényeztesd a lábaidat!

Sokféle énidő létezik. Elvonulhatsz akár egy könyvvel a kezedben, vehetsz egy relaxáló fürdőt kellemes zenével fűszerezve, de egy kis szépségápolással és felüdülhetsz. Talán kevesen gondolnák, de a lábápolás éppen ilyen tevékenység egy fárasztó nap után.

Egy hosszú nap után elnehezült lábak, fájós lábfejek ápolása, regenerálása igazi felüdülés a léleknek is. A műveletet érdemes egy kellemes lábfürdővel kezdeni. Az energetizáló, méregtelenítő lábfürdőhöz egy nagy lavór meleg, de semmiképpen nem forró vízre van szükség. Ebbe kerüljön tengeri só, amelynek méregtelenítő és gyulladásgátló hatása van. Készíts 10%-os oldatot, vagyis literenként 100 gram sót tegyél a vízbe. Ha igazán hűsítő hatásra vágysz, facsarj a vízbe egy citromot, ez ráadásul a kellemetlen szagokat is elűzi. Abban az esetben, ha nem frissítő, inkább nyugtató hatásra vágysz, akkor a meleg vízbe 100%-os tisztaságú levendula illóolajat csöpögtess.

Legalább 15 percig élvezd a lábfürdő jótékony hatását, de ha van időd és kedved, akár fél órán át is. A vizet ebben az esetben azonban félidőben cserélni kell, ugyanis nagyjából 15 perc alatt kihűl. Készíts a kezed ügyébe egy törölközőt, amivel szárazra törölheted a lábaidat.

Egy hosszú nap után elnehezült lábak, fájós lábfejek regenerálása igazi felüdülés a léleknek is.Forrás: Shutterstock

Ha bőrkeményedéseid vannak, egy kefével átdörzsölheted őket. De csak finoman, hiszen a felpuhult bőrrel érdemes óvatosan bánni. Ha kifejezetten kemény a sarkad is, egy zsíros krémmel ápold. Ezzel egyébként az egész lábfejedet átmasszírozhatod. Nem baj, ha nem szívódik be rögtön, a zsíros krémek ilyenek. Egyszerűen húzz rá egy zoknit éjszakára, hogy azalatt is kifejtse a hatását.

Kétségtelenül az a legkellemesebb, ha valaki más masszíroz, és neked csak relaxálnod kell, de ha nincs éppen ilyen személy, akkor azt még tedd meg magadnak, hogy egy finom illatú masszázsolajjal a vádlidat, esetleg a combodat is átmasszírozod. Ezzel a nap folyamán letapadt izmokat kissé fellazíthatod. Érezd, hogy közben az egész tested és a lelked is ellazul, megkönnyebbül.

Neked milyen a stílusod?

1. Milyen kabátot viselsz legszívesebben?
1/10
Előző kérdés