Így hidratálj télen

Télen egészen más ápolást igényel a bőrünk, mint a többi évszakban. A téli hónapokban ugyanis extrém időjárási körülményeknek vagyunk kitéve. A szél és a hideg, illetve a benti száraz levegő hamar kikezdheti a bőrünket, ha nem vigyázunk rá eléggé, így érdemes néhány alapszabályt betartani a bőrápolás terén.

Az első szabály, hogy télen váltsd le a hidratálódat: ebben az évszakban gazdagabb, sűrűbb krémekre van szükség, amelyek hosszantartó ápolást adnak a bőrödnek. A bőr hatékony és eredményes működéshez ugyanis vízre van szüksége. Ettől nemcsak egészséges, de sima, rugalmas és ragyogó lesz.

Télen gazdagabb, sűrűbb krémekre van szükség, amelyek hosszantartó ápolást adnak a bőrödnek.Forrás: Shutterstock

Amikor a természetes védelem gyengül, a bőr nedvességet veszít és dehidratálttá válik, ami miatt fakó lesz, feszülni fog, a legrosszabb esetben pedig be is repedezik, ráadásul nem lesz képes távol tartani a külvilágból származó irritáló anyagokat. Ennek eredményeként pedig érzékennyé válik, és különböző irritációk is felléphetnek. Amennyiben kifejezetten érzékeny a bőröd és kirepedésre is hajlamos, akkor mindenképpen nedvességmegkötő hatóanyagokkal ellátott bőrápolókat válassz. 

Tested hidratálását a napi fürdés után végezd, a víz, különösen a hosszabb forró fürdők még inkább kiszárítják a bőrödet. A kezedet, ami még inkább ki van téve az időjárás viszontagságainak, érdemes naponta többször is krémezni. Az arcodat pedig reggel és este is kényeztesd a bőrtípusodnak megfelelő, gazdag hidratálókrémmel. Ami a sminkelést illeti, az alapozó megválasztására is érdemes télen körültekintőbben odafigyelni: vitaminokban gazdag, krémes változatot válassz.

Télen nemcsak az arcunk, hanem a kezünk hidratálására is érdemes odafigyelni. Forrás: Shutterstock

Szintén fontos a téli bőrápolási rutin kapcsán a heti egyszeri radírozás, amivel sokat tehetsz az egészséges bőrképért. Az elhalt hámsejtek eltávolítása azért nagyon fontos, mert az általad használt krémekben illetve hidratálókban megtalálható hatóanyagok sokkal hatékonyabban és könnyebben szívódnak fel.

A bőr hidratálásához nemcsak a rendszeres testápolózás tartozik bele, hanem a belső hidratálás, azaz a folyadékfogyasztás is. Nyáron ez igazán könnyű feladat, hiszen a nagy meleg miatt egyébként is gyakran megszomjazunk, télen azonban tudatosabban kell odafigyelni arra, hogy a napi 2 liter vízbevitel meglegyen. 

Neked milyen a stílusod?

1. Milyen kabátot viselsz legszívesebben?
1/10
Előző kérdés