Polár, gyapjú, toll -ezek a legmelegebb darabok télre

Bár a naptár szerint december van, az időjárás nem igazán akar erről tudomást venni. Napközben többnyire enyhe, tavaszias idő van, azonban az esték hűvösek, és ki tudja, mit hoz még a tél. Ki ne imádná a pihe-puha, meleg pulcsikat, amik a legzordabb időjárásban is melegen tartanak? Összeszedtük a legmelegebb téli darabokat, amelyekből jó, ha lapul legalább egy a szekrényedben!

A polárból készült ruhák köztudottan jól tartják a hőt. Ezt az anyagot legfőképp azoknak ajánljuk, akik sok időt vannak a hideg levegőn. Egy polár pulcsi tökéletes választás lehet téli sportokhoz, de a kabát alatt is beválhat plusz egy meleg rétegként. Ha nem szereted a természetességet, a polárt sem fogod túlzottan kedvelni, hiszen ez egy műszálas anyag, de hidd el, a hőtartása miatt kárpótol majd!

Forrás: Answear

A gyapjú az egyik legmelegebb anyag, amit a természettől kaptunk. Megőrzi a test melegét, szélálló és cseppálló. A jó minőségű gyapjú nem szúr, nagyon tartós és ellenálló, ráadásul ha mindez nem lenne elég, nagyon jól variálható szetteken belül, ezért fontos alapdarabnak számít. Aminek előnye van, annak hátránya is, így fontos megemlíteni, hogy a gyapjú mellények, ruhák nehezek, és ha kiadósabb csapadéknak vannak kitéve, könnyen megszívják magukat. Még egy jó tanács, ha gyapjút vásárolsz: figyelj oda a helyes tisztítási, mosási és szárítási szabályokra, mert ha rosszul bánsz vele, könnyedén összezsugorodik. Nem véletlen, hogy a hegymászók is a merinói gyapjút választják, ugyanis bár nem a legolcsóbb anyagok közé tartozik, ennél melegebb, hőtartóbb anyag nem igen létezik, ráadásul plusz érvként szól mellette, hogy semlegesíti a testszagot, így elég kitenni a friss levegőre, és pár óra szellőzés után újra viselhetjük.

Forrás: Answear

A télhez hozzátartozik a jeges szél, a hó és a fagy. Ahhoz, hogy ezeket az extrém, finoman szólva sem túl kellemes körülményeket könnyedén viseljük, és persze ne fázzunk, érdemes mindent bevetni, és rétegesen öltözködni. A tollból készült ruhák szuper kényelmesek, mert igazodnak testünk vonalához, és lehetővé teszik a fent említett réteges öltözködést, ráadásul melegen tartják a viselőjét. Pozitívum, hogy a madarak pihés tolla hővisszatartó mechanizmus alapján működik, ráadásul a tollból készült kabátok és mellények nagyon könnyű. Ha a hátrányait nézzük, fontos megemlíteni, hogy a tollból készült darabok nagyjából négyszer olyan lassan száradnak, mint bármelyik másik anyag. Ha a toll egyszer bevizesedik, a bélés összetapad és becsomósodik. A tollból készült darabok legrosszabb tulajdonsága egyértelműen az, hogy alapvetően drágák –pláne, ha a prémium minőségű kacsatollat keressük – és élettartamuk sem túl hosszú.

Neked milyen a stílusod?

1. Milyen kabátot viselsz legszívesebben?
1/10
Előző kérdés