Amire megéri áldozni: ezt tudja egy prémium kategóriás téli bakancs

A bakancsok a tél elengedhetetlen kellékei, és ha jól választunk, sokáig marad hű társunk ez a lábbeli. A prémium kategóriás bakancsoktól ugyanis nem kell egy szezon után búcsút vennünk, ráadásul már nem csak praktikusak, hanem szemet gyönyörködtetőek és rendkívül változatosak is. Akkora belőlük a választék, hogy biztosan mindenki megtalálja a személyiségéhez és a lábához leginkább illőt, ugyanis ez a két dolog a legfontosabb.

A bakancs – ha jól választunk – az a lábbeli, amely a zimankós, de száraz időben éppúgy kellemes otthont ad a lábunknak, mint a latyakos, esős napokon. Kényelmesen, mosolyogva haladhatunk benne hegynek fölfelé és lefelé, sík terepen, vagy akár a csúszósabb, jegesebb talajon is. Persze nem mindegy, milyen bakancsot veszünk, hiszen nem mindegyik felel meg ezeknek a kívánalmaknak! Ez az a cipő, amire megéri áldozni.

Forrás: Answear

Kényelem

A bakancsok sokak szemében még mindig nem tűnnek a legkényelmesebb viseletnek, pedig mára már találhatunk bőven olyanokat, amelyeket igazi álom viselni. Kialakításuknak köszönhetően szinte belesimul a lábunk a cipőbe, nem szorítja össze az ujjainkat és még csak nem is mázsás súlyúak, éppen ellenkezőleg. A prémium kategóriás bakancsok habkönnyűek is lehetnek amellett, hogy meglehetősen strapabíróak. Ezekben bátran elindulhatunk hosszú sétákra, nem fenyeget bennünket az a veszély, hogy feltöri a lábunkat, de kiválóan alkalmasak rövidebb utak megtételére is.

Melegség

A téli cipőkkel szemben a legalapvetőbb elvárás az, hogy ne fázzon benne a lábunk. A lefagyott lábujjaknál nincs rosszabb érzés a buszmegállókban, vagy éppen a karácsonyi vásárokban ácsorogva. A legjobb bakancsokban járkálva ettől nem kell tartanunk, hiszen megfelelően masszív, ugyanakkor rugalmas talppal rendelkeznek, hogy kényelmes haladást és jó szigetelést biztosítsanak. Így bátran vállalkozhatunk hosszabb álldogálást igénylő programokra is, biztosak lehetünk abban, hogy a lábunk nem fog panaszkodni.

Forrás: Answear

Lélegző

Amellett, hogy nagyon fontos a vízhatlanság és a melegség, az sem utolsó, hogy a lábunk jusson egy kis levegőhöz is a cipőben. A minőségi bakancsok pedig ezt is tudják. Éppen ezért, habár elsősorban télen kerülnek a látóterünkbe ezek a lábbelik, nem kell rögtön elraknunk, ahogy véget értek a fagyok, hiszen megfelelő légáteresztő képességgel rendelkeznek, így enyhébb időben sem kell attól tartanunk, hogy túlságosan bemelegedne a lábunk. Ez a tulajdonsága természetesen télen sem hátrány, mivel általában nem egész nap kint tartózkodunk, a szellőzésnek hála pedig az irodában sem gyullad meg a cipőben a lábunk.

Divatos

Szerencsére ma már nem kell a kényelem és a szépség közül választanunk, és kompromisszumokat kötnünk. A bakancsok gyártói jó ideje felismerték, hogy a praktikumot és a szép kinézetet bizony össze lehet és össze is kell egyeztetni. Évről évre egyre több, színesebb, egyedien variálható bakancsok jelennek meg a piacon, amik között mindenki megtalálhatja a hozzá leginkább illőt anélkül, hogy a kényelemről le kellene mondanunk.

Forrás: Answear

Neked milyen a stílusod?

1. Milyen kabátot viselsz legszívesebben?
1/10
Előző kérdés