Télikabátok: ezek a fazonok határozzák meg az idei trendet

Jellemzően nem csak egy szezonban szeretnénk kiélvezni és kihasználni egy télikabátot, ráadásul egy-egy szebb, melegebb darab nagyobb anyagi befektetést is igényelhet. Nem árt tehát átgondolni, hogy milyen stílust és fazont keresünk, ami jól kiegészíti majd a ruhatárunkat is. Most megmutatjuk, melyek az irányadó trendek az előttünk álló szezonban!

Paplankabát

Ha a sportosabb stílust szereted és igazán meleg kabátra vágysz, akkor jó választás a hosszabb pufi, más néven paplankabát. Két rétege között meleg bélés található, és nem ritkák a térdig, vádli középig érő fazonok sem, így még a lábadat is védi a hidegtől. Általában egyenes szabású, gyakran oversize, így még alá is tudsz öltözni.

Forrás: SHUTTERSTOCK

Parka

A parka is a sportosabb stílushoz áll közelebb, habár esetében kifejezetten gyakori a derékvonalban található behúzó, amivel az egyenes szabást be lehet karcsúsítani. Amiben még különbözik a paplankabáttól, hogy a bélést nem a két réteg közé rejtik. Az általában műszőrméből készült bélés egy külön réteg, ami néha ki is vehető a kabátból, így már ősszel, a kevésbé hideg napokon is lehet használni. A parkák általában maximum térdig érnek, és kifejezetten jellemző jegyük a műszőrrel bélelt, nagy kapucni. 

Forrás: SHUTTERSTOCK

Teddy

Nagyjából két évvel ezelőtt jelentek meg a teddy kabátok, és azóta sem akarnak kikopni a divatból. Nagyon laza, vagány és kellemes viseletnek számítanak. Kicsit becsapós, hogy kívülről mennyire melegnek tűnnek, a legtöbb teddy azonban nem kap igazán meleg bélést, de oversize fazonjuk miatt jól alá lehet öltözni akár egy plusz kötött pulóverrel vagy kardigánnal.

Forrás: SHUTTERSTOCK

Műszőrme

Ha nagyon meleg télikabátot keresel, a műszőrme sem a legjobb választás, hiszen általában ezek is csak egy selyem bélést kapnak. Ha viszont hosszabb és mondjuk kapucnis a fazon, már a nagyobb hidegekben is hasznát veheted. Ellenkező esetben sem rossz beruházni egy műszőrme kabátra, rendkívül látványos lehet például egy állatmintás darab. Ha szeretsz néha-néha feltűnést kelteni, és passzol a stílusodhoz, akkor jól ki fogod tudni használni ezt az extravagáns kabátot.

Forrás: ANSWEAR

Szövetkabátok

Van, ami soha nem fog kimenni a divatból. Ilyenek a szövetkabátok is, amik rendkívül nőies és időtálló darabok. A szövetkabátok terén az elmúlt években uralkodó egyenes szabás még mindig hódít, de közben visszatértek a derekat hangsúlyozó fazonok is, akár csatos vagy megkötős övvel kombinálva. Kifejezetten mennek most a műszőrme gallérral kiegészített darabok, amelyek igazán nőies, elegáns hatást keltenek.

Forrás: ANSWEAR

Neked milyen a stílusod?

1. Milyen kabátot viselsz legszívesebben?
1/10
Előző kérdés