Végre itt a kötött pulcsik szezonja: 5 fazon, amit érdemes beszerezni

Töredelmesen bevalljuk - de valószínűleg sokan ti is így vagytok ezzel -, azért is várjuk évről évre a hűvösebb őszi és téli időt, mert pihe-puha kötött holmikba lehet burkolózni, amik nemcsak a testet, de a lelket is megmelengetik. Íme, 5 kihagyhatatlan fazon azoknak, akik imádják a kötött pulcsis életérzést.

Finomkötött elegáns

Egy finomkötött pulóver jó alapdarab lehet, ha valamivel elegánsabban szeretsz, vagy éppenséggel a munkád miatt úgy kell öltözködnöd a hétköznapokban is. Ezek általában nem túl vastag, letisztultabb, gyakran egyszínű darabok. Kiválóan beilleszthetők a ruhatárba akár fekete, szürke, camel vagy nude színben. Kifejezetten jól passzolnak elegánsabb szabású, mintás szivar- és kosztümnadrágokhoz.

Forrás: SHUTTERSTOCK

A pihe-puha vastagon kötött

Sokak kedvence, igazi beleburkolózós darab, akár otthoni bekuckózáshoz is ideális választás. Utóbbi esetben egy joggerhez is jól hordható, utcai viseletként pedig egy kényelmes farmer és egy sportcipő vagy bakancs jó választás hozzá. A vastagon kötött pulcsik fazonja általában oversize, így jól alá is lehet öltözni. Bátran választhatsz mellé kötött kiegészítőket: sapkát, sálat, kesztyűt.

Forrás: Answear

A kötött ruha

Igazán dögös öltözet lehet ebben az időszakban a kötött ruha. Egy nagyon fontos kiegészítőre viszont szükség van hozzá, mégpedig egy csizmára, ami lehet a manapság kifejezetten trendi combcsizma, vagy a klasszikus térd alá érő fazon. Bővebb, vastagon kötött ruhát viselhetsz bakanccsal is, ebben az esetben egy derékövet nem árt feldobni, hogy kicsit kompenzáljon, és nőiesebb legyen az összhatás. Sokféle stílust megenged a kötött ruha, legyen szó akár az előbbi sportosabb vonalról, de ha egy testhezálló fazont kombinálsz combcsizmával, a végzet asszonya is lehetsz.

Forrás: SHUTTERSTOCK

A kardigán

Egy vékonyabb kardigán jól működhet elegánsabb felsőrészek kiegészítőjeként, a vastagabb, oversize fazont pedig még kabátként is hordhatod, ha nincs olyan nagy hideg. A kardigánt rétegezheted akár egy finomkötött pulóverre is, így duplán pihe-puha lesz az öltözéked.

Forrás: SHUTTERSTOCK

A norvégmintás

A klasszikus és kihagyhatatlan fazon a norvég mintás kötött pulóver, ami már a karácsonyi életérzést is magával hozza. A norvég mintákon általában hópehelyminták, szarvasok sorakoznak, megidézve ezzel az igazi téli világot, amit egész egyszerűen jó érzés a hideg és az ünnepek közeledtével magunkra ölteni.

Forrás: SHUTTERSTOCK

Neked milyen a stílusod?

1. Milyen kabátot viselsz legszívesebben?
1/10
Előző kérdés